Home » Blog » Algemeen » Hoe het allemaal is begonnen

Hoe het allemaal is begonnen

24-01-2012 07:38 - admin

Op een community site begon iemand over de betekenis van haar naam. Velen inclusief mijn persoontje vielen haar bij en vertelden ook iets over de eigen voornaam. Dat was begin september 2011. Terwijl we daarmee bezig waren bedacht ik dat ik eigenlijk maar heel weinig wist over mijn familiegeschiedenis en voorouders.

Zou het moeilijk zijn om zelf een stamboomonderzoek te beginnen vroeg ik mij af. Om daar achter te komen ging ik eens op het www kijken en kwam al snel tot de ontdekking dat er heel veel genealogie software is en er even zovele sites zijn waar je je eigen stamboom kunt publiceren

Op het gebied van genealogie was ik nog groener dan gras maar voor ik het wist had het mij in de greep.  Uiteraard begon ik met het invoeren van mijn naaste, nog in leven zijnde, familieleden. Het leek mij het beste om vervolgens te starten bij mijn grootouders en dan te bekijken wat ik tegen zou komen. Zo gezegd, zo gedaan. Tot mijn grote verbazing bleek het vinden van gegevens heel erg gemakkelijk en 4 maanden later, was mijn stamboom uitgegroeid van een klein takje tot een boom van aardig formaat met bijna 1800 personen die op de een of andere manier aan mij verwant zijn en dat aantal groeit bijna dagelijks.

In de loop van die 4 maanden heb ik heel veel gegevens verzameld. Nu is het tijd om alles nog eens na te lopen en vervolgens hier te publiceren. Om al mijn links naar bronnen, beeldbanken en historische sites te ordenen heb ik aparte pagina's aangemaakt waarbij het verzamelvirus in mij weer eens wakker werd. Deze linkpagina's heeft geneaogische links voor onderzoek in binnen- en buitenland.

Hosted by Voorouders.net   Powered by Family Tree PHP 1.5.1 © 2009-2022 Gerrit Veldman