Home » Blog » Algemeen » In Memoriam

In Memoriam

09-03-2012 16:43 - admin

Wie zo eens mijn stamboom bekeken heeft zal het niet ontgaan zijn dat honderden familieleden omgekomen zijn in de holocaust. De trieste balans van hier reeds gepubliceerde personen staat op 255! Natuurlijk mogen we die niet vergeten en op mijn eigen bescheiden wijze hoop ik ze hier in de loop van de tijd een gezicht te kunnen geven. Uiteraard waren zij slechts een klein deel in het grote geheel van miljoenen die omgekomen zijn in de concentratiekampen tijdens 1940-1945.

Onlangs is het boek "In Memoriam" verschenen van Guus Luijters over de vele kinderen die nooit meer teruggekeerd zijn. Het boek bevat foto's die in de loop der jaren door Aline Pennewaard verzameld zijn. Zo komt men haar oproepjes o.a. tegen op de "Community Joods Monument". In totaal heeft zij zo'n 3.000 foto's verzameld. In het boek worden de gezichten van gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen gedurende 1942-1945 weer in de herinnering geroepen. Van elk kind worden gegevens zoals geboortedatum en plaats weergegeven evenals de sterfdatum en locatie.

We mogen niet vergeten maar mogen net zo min uit het oog verliezen dat ieder van ons zijn/haar eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om het creëren van een betere wereld voor onze kinderen en kinds kinderen. Sta open voor je medemens ongeacht afkomst, kleur, geaardheid en/of religie. Beoordeel hen alleen op hun eigen daden en niet die van hun (voor)ouders. Alleen als wij allen leren in verdraagzaamheid met elkaar samen te leven zal er vrede mogelijk zijn.

In Memoriam - Guus Luijters
De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945

ISBN: 9789046812303
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Hardcover, 1024 pagina's
Prijs: € 99,95

Zie ook: De tentoonstelling "In Memoriam" in Stadsarchief AmsterdamDe gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen (tentoonstelling)

Hosted by Voorouders.net   Powered by Family Tree PHP 1.5.1 © 2009-2022 Gerrit Veldman