Home » Blog » Meer over » Wat is er met Louis de Jongh gebeurd?

Wat is er met Louis de Jongh gebeurd?

06-06-2012 20:28 - admin

Louis de Jongh was de 2e zoon van Israel de Jongh en Froukje van Dam. Zijn moeder en mijn grootmoeder waren zussen.

Volgens de familie overlevering verbleef Louis tijdens de oorlog in Engeland. Wat hij daar precies deed is mij nog niet helemaal duidelijk. Na de oorlog kwam hij terug en vernam het tragische nieuws dat zijn ouders, broers en zusje de holocaust niet overleefd hadden.

Louis besloot Nederland achter zich te laten. Hij kwam nog wel naar Rotterdam om afscheid te nemen van o.a. het gezin van mijn grootouders. Daarna hebben zij nooit meer iets van hem vernomen. Door mijn stamboomonderzoek kwam ik in contact met iemand die graag wilde weten wat er met hem gebeurd was. Ook mijn ouders vroegen zich dat al jaren af. Verbazend snel kwam ik op het spoor van het graf van Louis in Scarborough, Ontario, Canada. Louis blijkt getrouwd te zijn met een Nederlandse joodse vrouw genaamd Mietje. Haar graf ligt naast dat van haar man.

Uit de grafstenen blijkt dat Louis en zijn vrouw Mietje ook kinderen gekregen hebben. We zijn van plan om te trachten deze kinderen te traceren en contact met hen op te nemen. Of zij weten dat zij nog levende familie in Nederland hebben is ons onbekend.

Via updates in deze blog wordt u op de hoogte gehouden als wij vorderingen gemaakt hebben. Leest u deze blog en heeft u meer informatie over Louis dan horen wij dat graag natuurlijk


Binnenkort een update over Louis de Jongh en zijn gezin. Houdt deze blog dus in de gaten

Hosted by Voorouders.net   Powered by Family Tree PHP 1.3 © 2009-2011 Gerrit Veldman